Oud en Nieuw in Spoleto - aeneastravel.nl

Go to content

Main menu:

Oud en Nieuw in Spoleto

Het sfeervolle Spoleto is de standplaats voor deze reis. Gelegen aan de Via Flaminia was het van historisch belang onder de Romeinen en de Longobarden, die het zelfs tot hoofdstad van hun rijk maakten. In de omgeving bezoeken we prachtige steden als Spello, Foligno, Narni en Viterbo. Ook het Versteende Woud van Dunarobba, de bronnen van de Clitunno en het castrum Carsulae staan op het programma. Verder is er tijd om te genieten van de bijzondere sfeer van de feestdagen in de Umbrische steden. Tijdens de reis proeft u ook heerlijke lokale specialiteiten en besluiten we het oude jaar met een traditioneel Cenone.
Deze reis organiseren we in samenwerking met de  reisorganisatie Labrys Reizen te Nijmegen.


PROGRAMMA

dag 1, ma 28-12 Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome en bezoek aan het Romeinse legerkamp Carsulae. Aansluitend transfer naar het hotel in het centrum van Spoleto, waar we de gehele reis verblijven.

dag 2, di 29-12 In Spoleto bezichtigen we het Romeinse theater en het archeologisch museum. Hier hebben we speciale aandacht voor de aanwezige Romeinse inscripties. Daarna wandelen we via de Boog van Drusus naar de kathedraal en bezoeken de Rocca Albornoz.

dag 3, wo 30-12 In Foligno staan diverse interessante palazzi en de dom aan het centrale plein op het programma. Ook nemen we de tijd voor de Santa Maria Infraportas en het Palazzo Trinci. We genieten in de middag van de uitzonderlijk mooi bewaarde tempietto nabij de rivier Clitunno. De bronnen van deze rivier werden al in de oudheid bezongen.

dag 4, do 31-12 In Spello zijn prachtige Romeinse mozaïeken te zien uit een villa, die we door middel van computeranimaties ook op een andere manier kunnen ervaren. Wandeling langs middeleeuwse en Romeinse monumenten. Na de lunch bezoeken we in Bevagna de resten van een Romeins theater met daarin een middeleeuws huis. ’s Avonds sluiten we het jaar feestelijk af met een cenone.

dag 5, vr 01-01 Een rustige nieuwjaarsdag:  we maken door middel van een stadswandeling kennis met het middeleeuwse centrum van Viterbo. Daarbij lopen we door de middeleeuwse wijk San Pellegrino richting de Dom en het Palazzo dei Papi.

dag 6, za 02-01 In Narni bekijken we de Ponte di Augusto en maken we een wandeling, zowel boven als onder de grond. Vervolgens staat een bezoek aan het versteende woud van Dunarobba op het programma.

dag 7, zo 03-1 De laatste ochtend in Spoleto is ter vrije besteding. Begin van de middag transfer naar de luchthaven van Rome en directe terugvlucht naar Amsterdam.


REISGEGEVENS
Reissom t/m 1 september 2020: € 2225,- en vanaf 2 september € 2325,-Toeslag eenpersoonskamer: € 150,-                                                    
Inclusief: Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, alle diners, reisleiding, entrees. Exclusief zijn lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à  € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.
De reis gaat door bij minimaal 12 deelnemers; het maximum bedraagt 25.
Reisinformatie
We vliegen met KLM. De vluchttijden zijn:
28-12-2020 Amsterdam - Rome 09.40 – 11.55 uur
03-01-2021 Rome - Amsterdam 17.15 – 19.50 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.  Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject normaliter kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.
Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
Hotel
We verblijven gedurende de hele reis in een viersterrenhotel nabij het historisch centrum van Spoleto.
Maaltijden
Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De diners vinden plaats in lokale restaurants die met zorg door Inge zijn uitgekozen. Op oudjaarsavond sluiten we het jaar af met een traditioneel cenone. Dit zeer uitgebreide diner duurt tot middernacht.
Zwaarte van de reis
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.
Inschrijving
U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier bij deze mail ingevuld per email naar ons op te sturen.
Na inschrijving handelt Labrys Reizen voor ons de financiële administratie af. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u wederom via Labrys Reizen de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie. Met vragen kunt u ons bereiken via  rolfingesmit1@gmail.com of telefonisch op 06-40899040.    


 
Back to content | Back to main menu