ONBEKENDE PARELTJES VAN LE MARCHE 29/9 TOT 5/10 2023

Nu wij nog in Le Marche wonen, willen we graag u de gelegenheid bieden om te genieten van al het moois dat wij in 20 jaar Le Marche ontdekt hebben. Daarbij gaat het om veelal onbekende bijzondere plaatsen in ons gebied. Tevens wil Inge u bij deze reis extra laten genieten van alle culinaire lekkernijen die wij in onze omgeving hebben leren kennen.

 

Dag 1 Per KLM 11.20-13.10 naar Bologna. We bezoeken het kasteel van Cagliostro in San Leo en het uit drie straten bestaande Frontino, dat gerekend wordt tot de Borghi più belli d’Italia. In Urbania verblijft u in hotel Bramante of in ons Ca’Beto.

Dag 2 In de ochtend bezoeken we de weekmarkt in Urbino en het mausoleum van de hertogen van Urbino. In de middag bezoeken we Sassocorvaro het zogenaamde Schildpadkasteel dat gebouwd werd door Martini, de architect van het paleis in Urbino. In Mondaino maakt u kennis met de formaggio di fossa, een lekkernij in de vorm van een pecorino die in een met stro beklede put wordt ingemetseld.

Dag 3 De ochtend brengen we door in Urbania. We maken een wandeling en bezoeken o.a. het prachtige Operatheater. Ook maakt u kennis met de beroemde keramiek van Casteldurante. Hierna verzorgt Inge een heerlijke lunch voor u in ons Ca’Beto. In de middag bezoeken we Piobbico en Apecchio.

Dag 4 Vandaag bezoeken we San Marino. Via een kabelbaan maken we een tocht omhoog naar de oude stad en bezoeken diverse monumenten. In de Cantina San Marino maakt u kennis met lokale topproducten. Onderweg bezoeken we ook het Convento Montefiorentino met een bijzondere kapel.

Dag 5 Vandaag bezoeken we Romeinse opgravingen in Fossombrone en Suasa. Ook bezoeken we Gastronomia Beltrami in Cartoceto waar u culinaire specialiteiten kunt proeven en kopen.

Dag 6 In Sant’Angelo zijn een aantal monumenten die normaliter niet open zijn. Vandaag kunnen wij die toch bezoeken. We noemen dit de excursie van de porte aperte, de deuren die voor u opengaan. Verder maakt u kennis met het Metaurodal en bezoekt uitgebreid een boerenfamilie die bijna al hun producten zelf kweekt of fokt. Hier dineert u ook, proeft hun wijnen, krijgt een workshop cantucci maken en gaat met een truffelhond op pad.

Dag 7 Na een vrije ochtend volgt de transfer naar Bologna waar u om 13.50 uur met KLM vertrekt om vervolgens om 15.55 in Amsterdam aan te komen.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.