Cursusmiddagen

Deze winter organiseren wij in Opheusden de volgende cursusmiddagen: 
 
2023 
Woensdag 8 februari:  Slavernij in de Oudheid. Romeinse excuses voor het verleden? 11.00-15.00 uur met Italiaanse lunch. 

Wie waren de slaven in de oudheid?  Hoe werd je slaaf en hoe kon je vrij worden?  Wat was hun positie en welk werk moesten ze doen?  Hoe zat het met gespecialiseerde slaven zoals leraren of gladiatoren? Hoe keken de Romeinen aan tegen slavernij en was er ook verzet tegen? Dit zijn slechts een paar van de vragen waarover deze cursusdag gaat.  De aanmelding start 15 januari via email.

 

Dinsdag 21 februari: De Romeinen in de Provence inclusief een Franse lunch
Al ruim voor Caesar waren de Romeinen actief in Gallia  en ze zouden hier hun eerste provincie stichten, die prachtige Romeinse monumenten heeft te bieden. De Pont du Gare, het Maison Carrée en Vaison-la-Romaine om er maar een paar te noemen.  Bijna nergens is het Romeinse erfgoed zo goed bewaard als hier. Natuurlijk komen ook andere facetten aan de orde zoals de prachtige abdij van Senanque, de lavendel en Vincent van Gogh.  
 
 
De cursusdagen vinden plaats in Opheusden (vlakbij station Kesteren en Rhenen). Een week voor de cursus ontvangt u de gegevens over locatie en tijden (meestal van 11.00 tot 15.30 uur).
 
 
 
Voor meer informatie over aanmeldingen en kosten: rolfingesmit1@gmail.com