Het Orakel van Sidelius

Het verhaal speelt zich af tijdens de regeringsperiode van keizer Nero (54-68 na Chr.). De hoofdpersoon,

Sidelius, is getuige van één van Nero's misdaden en moet vluchten uit Rome. In het gezelschap van zijn

ezel Lucius gaat hij op weg naar het orakel van Jupiter om daar de god om hulp te vragen. Maar er staan hem nog een lange zwerftocht over de Romeinse wegen en vele gevaren te wachten voor het orakel in

vervulling is gegaan.

Een spannende avonturenroman, die is opgebouwd rond beroemde historische gebeurtenissen zoals de Brand van Rome en bekende personages zoals de filosoof Seneca.

De auteur, Rolf Smit, is classicus en vooral verhalenverteller. Samen met zijn vrouw Inge begeleidt en organiseert hij al meer dan 30 jaar reizen in de klassieke wereld, met name in Italië, waar zij samen een agriturismo runnen.

U kunt het boek bestellen door een email te sturen aan rolfingesmit@gmail.com. De kosten bedragen 

12,95 euro plus verzendkosten. Of bestel het rechtstreeks uit onze webshop:

Historische roman van Rolf Smit, die zich afspeelt tijdens de regering van keizer Nero. De hoofdpersoon Sidelius komt bij toeval achter Nero's misdaden en moet vluchten uit Rome. Vergezeld door zijn ezel Lucius reist hij over de Via Appia naar het orakel van Jupiter om de god om hulp te vragen. Maar er staan hem nog een lange zwerftocht en vele gevaren te wachten tot het orakel in vervulling is gegaan.

Een spannende avonturenroman, die is opgebouwd rond beroemde historische gebeurtenissen zoals de Brand van Rome en bekende historische personages zoals de filosoof Seneca.