De inschrijving bijna gesloten. Nog 1 kamer vrij.

 

Programma De Romeinen in Engeland, van Stonehenge tot Hadrian’s Wall       6-14 september 2024

Dag 1 Heenreis en Salisbury

Vlucht per KLM 16.40-16.50 uur naar Southampton , waar wij de groep opwachten. Of op aanvraag een reis per trein via London.  We verblijven vier nachten in  Hotel Riverside, prachtig aan de Avon gelegen. Wandeling door Salisbury en diner in de oude stad.

Dag 2 Chichester en Fishbourne.

Vertrek 09.15 uur. Net buiten Chichester ligt het paleis van koning Cogidubnus - ooit met een enorme omvang, groter zelfs dan Buckingham Palace. We bekijken de vleugel die over is met daarin mooie mozaïeken en de gereconstrueerde tuin. Daarna wandelen we door het centrum van  Chichester. Na de lunch bezoeken we de Cathedral en bekijken het Chichester Cross. Tijdens ons verblijf in Salisbury is er ook gelegenheid om een Evensong bij te wonen.

Dag 3 Stonehenge en Avebury.

Vertrek 09.15 uur. Een dag vol raadselachtige monumenten uit de prehistorie: allereerst  Stonehenge waar we starten met het multimediamuseum. Vervolgens bekijken we het indrukwekkende monument zelf. Daarna kunt u een wandeling maken naar de zogenaamde cursus en barrows. We completeren ons bezoek met de site van de Durrington Walls waar een enorme Woodhenge was. We lunchen bij een pub onderweg. Langs de weg passeren we een van de ‘white horses’ . In Avebury wandelen we door de enorme steencirkel waarbinnen het dorpje ligt. Er is tijd om zelf verder rond te kijken.

Dag 4 Bath en Stourhead

Vertrek 09.15 uur. Bath is al eeuwenlang beroemd om zijn Romeinse baden, die omgeven worden door een prachtig Romeins museum dat in de oude thermen is aangelegd. Na de lunch maken we een wandeling langs beroemde Georgian architectuur van de stad zoals het Circus en de Royal Crescent. Deze architectuur werd sterk beïnvloed door Palladio en dus indirect door de Romeinen. Op de terugweg bezoeken we Stourhead waar een rijke bankiersfamilie een prachtig park aanlegde vol ‘follies’ waaronder een kopie van het Pantheon!

Dag 5 Winchester en York.

Vertrek 09.15 Vandaag verplaatsen we ons naar het noorden. Onderweg bezoeken we de stad Winchester waar we de Great Hall bezoeken met een oude ‘kopie’ van de Round Table van koning Arthur. Ook is er een prachtige kathedraal. Na de lunch reizen we naar York waar we in het oude centrum twee keer overnachten en wederom de mogelijkheid bestaat om een Evensong bij te wonen, deze keer in de York Minster. We maken een korte sfeervolle wandeling alvorens in het oude centrum te dineren.

Dag 6 York

09.30 uur. Wandeling door het oude centrum van York, dat vroeger diende als backup achter Hadrians Wall. Werd de muur doorbroken, moesten de legioenen van York de vijand terug slaan.  We maken een wandeling langs een aantal bijzondere monumenten zoals de York Minster met zijn beroemde gebrandschilderde ramen en bijzondere crypte. Maar ook het Middeleeuwse York is prachtig bewaard: we wandelen over een deel van de  originele muren en door kleine straatjes met vakwerkhuisjes en authentieke elementen zoals the Shambles.  De middag is vrij om zelf verder te genieten bijvoorbeeld in het Jorvik Viking Centre.

Dag 7 Hadrian’s Wall

09.15 vertrek. Onderweg naar Hadrian’s wall! We starten met de Church of St. Michaels in het plaatsje Burgh by Sands bijna aan het begin van de Wall. Vlakbij lunchen we in de bekende pub  Drovers Rest (inbegrepen). Daarna volgt een bezoek aan Museum Tullie in Carlisle, dat een prachtige inleiding biedt op Hadrian’s wall. Tot slot maken we bij Birdoswald een eerste wandeling langs the Wall. We verblijven twee nachten in het gezellige Hexham in hotel the Beaumont vlak naast de kathedraal.

Dag 8 Hadrian’s Wall

09.30 Vandaag kunt u op  Hadrians Wall wandelen tijdens een bezoek aan het fort Housesteads met een leuk klein museum. Na de lunch bezoeken we een tweede fort, Vindolanda, dat een prachtige aanvulling biedt op ons vorige bezoek en ook de resten van een vicus heeft, een dorp dat bij elk fort aanwezig was. Bovendien is een stukje muur gereconstrueerd zodat Hadrian’s Wall nog meer tot leven komt. Het museum biedt schitterende en unieke vondsten. Diner in Hexham.

Dag 9 Hexham en terugreis

10.00 uur. Bezoek aan de Abbey van Hexham met aparte elementen en mooie verhalen. Tot en met de lunch is er vrije tijd tot wij naar Newcastle vertrekken. De terugvlucht is gepland van 17.30-19.55 uur.  

Reissom en inschrijving Romeinen in Engeland

De kosten van deze reis bedragen bij 20-25 personen € 3370 ,=  p.p,  op basis van een 2pk. De toeslag voor een 1pk bedraagt  € 595 ,=. Dit zijn 2p kamers voor gebruik door 1 persoon.

Bovengenoemde reissom is inclusief:

 • vlucht per lijndienst Amsterdam - Southampton op 6 september 2024 en op 14 september 2024 Newcastle - Amsterdam per KLM. De vluchttijden zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):

06-09 Amsterdam - Southampton 16.40 – 16.50 uur

14-09- Newcastle - Amsterdam 17.30 – 19.55 uur

 • actuele luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen, vliegbelasting en reserveringskosten
 • 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo en 12 kg handbagage per persoon plus 1 accessoire.
 • rondreis per touringcar conform programma inclusief alle rondleidingen en entreegelden.
 • 4 hotelovernachtingen in Riverside hotel te Salisbury, 2 nachten in het Dean Court in York en 2 nachten in the Beaumont in Hexham (of vergelijkbare hotels).
 • 8 met zorg uitgezochte diners, een lunch en een creamtea.
 • gebruik audiosysteem
 • verplichte bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR

Exclusief zijn:

 • vervoer naar en van luchthaven Amsterdam
 • andere lunches en drankjes bij de diners
 • boekingskosten à € 27,50 per boeking

NB 1 De luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen, vliegbelasting en reserveringskosten zijn gebaseerd op de actuele bedragen en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inschrijving

U kunt inschrijven door een email te sturen naar rolfingesmit1@gmail.com .  Nog enkele plekken op aanvraag beschikbaar.  Voor de administratieve afwikkeling van de reis zorgt zoals altijd de Reisorganisatie Labrys Reizen te Nijmegen. Contactpersoon daar is mevrouw Nicole Sterk.