Programma De Romeinen in Engeland, van Stonehenge tot Hadrian’s Wall, begin september 2024.

Dag 1

Vlucht naar Southampton per KLM. We verblijven 3 nachten op een centrale locatie zoals Salisbury. Wandeling door Salisbury en diner.

Dag 2 Chichester.

Wandeling door de  Chichester Conservation Area langs o.a. Cathedral, Chichester Cross en het museum The Novium, dat de interessantste Romeinse vondsten uit de omgeving herbergt. In de middag bezoeken we de Romeinse villa Bignor met de meest complete Romeinse mozaïeken van Engeland. Het wordt vaak vergeleken met de villa van Piazza Armerina op Sicilië. Tevens Paleis Cogidubnus in Fishbourne. Deze vorst was een vazalkoning van de Romeinen.    

Dag 3 Stonehenge, Avebury.

Een dag vol raadselachtige monumenten uit de prehistorie en later: natuurlijk mag Stonehenge niet ontbreken, maar zeker zo interessant zijn de Avebury Stone Circle en Silbury Hill. Tot slot de curiositeit van het Witte Paard.

Dag 4 Bath en Glastonbury

Bath is beroemd om zijn Romeinse Baden, die nog steeds in gebruik zijn. In Glastonbury staan koning Arthur en Camelot centraal.

Dag 5 York.

Verplaatsing naar York. Onderweg een nog in te vullen stop bijv. Bodleian in Oxford. Evensong in York Minster. Twee nachten in York.

Dag 6 York

Wandeling door het oude centrum van York, dat vroeger diende als backup achter Hadrians Wall.Werd de muur doorbroken, moesten de legioenen van York de vijand terug slaan. Vrije middag in de oude stad.

Dag 7 Hadrian’s Wall

Onderweg naar Carlisle bezoeken we het Aballava Roman fort en de Church of St. Michaels, stadswandeling en Roman Frontier Gallery,.We overnachten twee keer in Carlisle.

Dag 8 Hadrian’s Wall

Hadrians Wall tot Hexham deels te voet langs een mooi bewaaard stuk van de Muur. O.a. Bisdoswald Roman Fort.

Dag 9

Hadrians Wall met o.a. Vindovala Roman Fort en Mithras temple gelegen in het tracé van Hexham naar Newcastle en terugvlucht vanaf Newcastle naar Amsterdam.

U kunt een voorinschrijving voor deze reis doen en u vrijblijvend van een plaats verzekeren. De reis wordt dan eerst aan u aangeboden voordat er een publicatie volgt.