Voorlopig programma masseriereis Aeneastravel 23-31 oktober 2024        De reis is volgeboekt.

Dag 1, woensdag 23 oktober

Per Transavia van Rotterdam naar Brindisi 15.20-17.45 uur. Naar masseria in de omgeving van Brindisi. Diner in masseria.

Dag 2, donderdag 24 oktober

In Taranto maken we een wandeling langs de resten van de oude Dorische tempel door de oude binnenstad naar een bijzondere kathedraal. Ook bezoeken we een Grieks hypogaeum en de traditionele vismarkt waar vroeger de kostbare murex op de kade werd gestapeld. Na de lunch  bezoeken we het archeologisch museum Marta met één van de mooiste collecties van Zuid Italië.

Dag 3, vrijdag 25 oktober

Deze ochtend begint met een bezoek aan het typisch pugliese Martina Franca. Na de lunch in een masseria (inclusief) bezoeken we de ceramiekstad Grottaglie waar al 1000 jaar het traditionele aardewerk wordt gemaakt. In Gallipoli kunt u zelf genieten van het Gouden Strand en het sfeervolle centrum. Een tip is het lokale ricotta-ijs met vijgen en karamel. Tegen de avond komen we aan bij ons 2e hotel, waarschijnlijk ook een masseria vlakbij Lecce.

 Dag 4, zaterdag 26 oktober

Vanmorgen staat de barokstad Lecce op het programma waar barok en Romeinse restanten elkaar afwisselen. We bezoeken het Domcomplex en het Museo del Teatro Romano. Verder wandelen we langs de overweldigende façade van de Santa Croce en het amfitheater. De middag in Lecce is vrij.

Dag 5, zondag 27 oktober

In Otranto, één van de borghi più belli d’Italia, genieten we van de beroemde mozaïeken in de Cattedrale en de Byzantijnse fresco’s van de Chiesetta di San Pietro. Na de middag volgt een culinair deel in een masseria die onder andere een eigen frantoio heeft waar olijven worden geperst. Hier kunt u meedoen aan een workshop onder leiding van een chefkok waarbij de bereiding van lokale producten centraal staat. Diner in masseria.

Dag 6, maandag 28 oktober

Via het pittoreske Monopoli waar we een wandeling maken en koffie drinken -uiteraard de lokale espressino- bereiken we Bari, de stad van Sint Nicolaas. We bezoeken zijn kerk en lopen via het oude centrum naar de bijzondere opgraving onder de kathedraal. In de namiddag komen we bij  hotel Crystal Palace in het typische stadje Andria waar we in een enoteca diverse wijnen proeven.

Dag 7, dinsdag 29 oktober

In Castel del Monte staat een van de meest mysterieuze kastelen van Frederik II. Daarna bezoeken we  het beeldschone Trani waar de kerk bijna in zee staat en aan bijzondere lokale heiligen is gewijd. Hier kunt u ook aan de pittoreske haven heerlijk lunchen. Deze stad was geliefd bij Frederik II, de stupor mundi.

Dag 8, woensdag 30 oktober

Een apart gedeelte van Puglia is de Gargano. We bezoeken hier de grotkerk van Michael en maken een wandeling. Hier zijn ook bijzondere keukenkruiden te koop. Na de lunch dalen we af en bezoeken een prachtig Romaans kerkje in Siponto aan de voet van de Gargano. Door een zoutvlakte (we proberen hier een wandeling te maken) reizen we terug. Diner in oude binnenstad van Andria.

Dag 9, donderdag 31 oktober

Transfer naar vliegveld. Terugvlucht Bari 10.40 -13.25 uur per Transavia naar Amsterdam.

 

Reissom en inschrijving Masserie di Puglia (23-31 oktober 2024).          

De kosten van deze reis bedragen bij 20-25 personen € 2700 ,=  p.p, bij 15-19 personen    € 2900 ,=  pp. en bij 10-14 personen € 3280 ,= p.p. op basis van een 2pk. De toeslag voor een 1pk bedraagt  € 375 ,=.  

Bovengenoemde reissom is inclusief:

 • vlucht per Transavia Rotterdam - Brindisi op 23 oktober 2024 en op 31 oktober 2024 Bari - Amsterdam. De vluchttijden zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):

23-10-2024 Rotterdam - Brindisi 15.20 – 17.45 uur

31-10-2024  Bari - Amsterdam 10.40 – 13.25 uur

 • actuele luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen, vliegbelasting en reserveringskosten
 • 1 stuk ruimbagage van 20 kg en 10 kg handbagage per persoon.
 • rondreis per touringcar conform programma inclusief alle rondleidingen en entreegelden.
 • 8 hotelovernachtingen inclusief uitgebreid ontbijt in masserie of goede hotels.
 • 8 met zorg uitgezochte diners en een lunch in een masseria.
 • Een aantal culinaire onderdelen volgens programma.
 • gebruik audiosysteem.
 • verplichte bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR

Exclusief zijn:

 • vervoer naar en van luchthavens in Nederland
 • andere lunches en drankjes bij de diners
 • boekingskosten à € 27,50 per boeking

NB 1 De luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen, vliegbelasting en reserveringskosten zijn gebaseerd op de actuele bedragen en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inschrijving

U kunt inschrijven door een email te sturen naar rolfingesmit1@gmail.com met als bijlage het inschrijfformulier. De inschrijving sluit 20 februari 2024 of zodra de reis vol is. Voor de administratieve afwikkeling van de reis zorgt zoals altijd de Reisorganisatie Labrys Reizen te Nijmegen. Contactpersoon daar is mevrouw Jedidjah Arentsen.