Onbekend Rome  22- 28 maart 2024                                                                           Volgeboekt.

Voorlopig programma:

Dag 1 Met de lijndienst van KLM arriveert u rond 12.00 uur in Rome waar wij u opwachten met een touringcar. In de wijk EUR lunchen wij samen en bekijken bijzondere gebouwen als de Nuvola van de architect Fuksas,  het Colosseo Quadrato en Streetart  van de Tor Maranera. In de Centrale Montemartini staat  een deel van de collectie van de Capitolijnse musea in een industrieel jasje; we verblijven de hele reis in hotel Domus Australia en dineren elke avond in de omgeving van het hotel.

Dag 2 Per taxi naar de Vaticaanse necropolis onder de St. Pieter, waar we met een gids een ondergrondse wandeling maken. Vlakbij ligt  de volkswijk Trastevere waar wij de Santa Maria alla Scala met haar antica farmacia en in de Santa Cecilia het Laatste Oordeel van Cavallini bekijken. Tot slot staan de fresco's van Rafael in de Villa Farnesina en  het Foro Boario op het programma, waarna we per taxi teruggaan naar het hotel.

Dag 3 Vandaag reizen we per taxi. Eerst naar de Sant'Agnese fuori le Mura waar we  een bijzonder mausoleum van de familie van keizer Contstantijn en Catacomben bezoeken. In de Villa Torlonia zijn curiositeiten te zien als het Uilenhuis en een palazzo van Mussolini. De Villa Giulia heeft een mooie Etruskische collectie en in de Coppedèwijk zien we Gaudiachtige architectuur.

Dag 4 Vandaag reizen we per bus naar Tivoli, buiten Rome. Onderweg stoppen we bij de Porta Magica en het Museo Ninfeo  bij het piazza Vittorio  Emmanuele,  in Tivoli  bezoeken we de Villa van keizer Hadrianus en Villa d’Este met zijn 1000 fonteinen.

Dag 5 Per taxi naar de Sant Pietro in Vincolis met het beroemde Mozesbeeld van Michelangelo; na de koffie volgt een oude Romeinse straat achter het Colosseum,  de Clivus; de S. Stefano Rotondo met werk van Pomerancio dat handelt over de Brand van Rome;  en een wandeling door het hart van het centrum langs een aantal curiositeiten: Vicus Caprarius (onder Trevi); Galeria Sciarra, Fontana dei libri; via Gregoriana; en bij voldoende tijd de horti Lamiani ‘garden of the gods’. Terug wederom per taxi.

Dag 6 In de Domus Aurea (per taxi)  'vliegen' we door het paleis van Nero; op het forum Romanum bekijken we deels nieuwe opgravingen. We bezoeken daar ook de Basilica di S. Maria Antiqua, bijgenaamd de Sixtijnse kapel van de middeleeuwen; de Rampa di Domiziano, die dwars  door de Palatijn voert; het Oratorio  van de 40 martelaren; de sarcofaag en de tempel van de eerste koning, Romulus;  en tot slot het nieuwe museum van het Forum Romanum. Per taxi terug naar het hotel.

Dag 7 De ochtend is vrij. Na de lunch vertrekken we om 13.00 uur richting vliegveld; onderweg bezoeken we  de piramide van Cestius en de schervenberg Testaccio; u vliegt met KLM terug om 17.15 uur naar Amsterdam waar u om 19.50 uur landt.

Reissom en inschrijving

De kosten van deze reis bedragen bij 20-25 personen € 2365,=  p.p, bij 15-19 personen € 2460,= en bij 10-14 personen € 2645,=  pp op basis van een 2pk. De toeslag voor een 1pk bedraagt   € 372 ,=.

Bovengenoemde reissom is inclusief:

 • vlucht per lijndienst Amsterdam - Rome v.v. per KLM. De vluchttijden zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):

22-03-2024 Amsterdam - Rome 9.40 – 11.55 uur

28-03-2024 Rome - Amsterdam 17.15 – 19.50 uur

 • actuele luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen, vliegbelasting en reserveringskosten
 • 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo en 12 kg handbagage per persoon.
 • rondreis per touringcar of taxi conform programma inclusief alle rondleidingen en entreegelden.
 • Lunch op eerste dag.
 • 6 hotelovernachtingen in hotel Domus Australia of vergelijkbaar hotel.
 • 6 typisch Italiaanse diners
 • gebruik audiosysteem
 • verplichte bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR

Exclusief zijn:

 • vervoer naar en van luchthaven Amsterdam
 •  andere lunches en drankjes bij de diners
 • boekingskosten à € 27,50 per boeking

NB 1 De luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen, vliegbelasting en reserveringskosten zijn gebaseerd op de actuele bedragen en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inschrijving

U kunt inschrijven door een email te sturen naar rolfingesmit1@gmail.com met als bijlage het inschrijfformulier. De inschrijving sluit 1 september 2023. Voor de administratieve afwikkeling van de reis zorgt zoals altijd de Reisorganisatie Labrys Reizen te Nijmegen.

Voor verdere vragen kunt u ook bij bovenstaand emailadres terecht.